مقاله های انعکاس

فرانچایز چیست ؟

فرانچایز چیست؟

فرانچایز چیست ؟

احتمالا شما نیز تاکنون نام فرانچایز را شنیده باشید، اما به طور کامل با مفهوم آن نباشید. این مدل کسب و کار، روشی برای گسترش شعب و حوزه فعالیت برندهای پرآوازه ای مانند مک دونالد و استارباکس است که در سراسر دنیا نیز از آن استفاده می شود. اما روش فعالیت نمایندگی ها و شعب در این مدل به چه صورت است و چگونه می توان با این روش اشتغال زایی نمود؟

مدل کسب و کار فرانچایز چیست

فرانچایز چیست ، این مدل روشی برای توزیع محصولات یا خدمات یک برند یا مجموعه است که شامل دو طرف فرانچایز دهنده و فرانچایز گیرنده است. فرانچایز دهنده، صاحب آن برند تجاری، سیستم کسب و کار و امتیازات آن است. از سوی دیگر فرانچایز گیرنده، شخصی است که با پرداخت حق امتیاز، به دریافت یک شعبه از این کسب و کار پرداخته و فعالیت خود را در قالب آن مجموعه آغاز می کند. به طور کلی، روش ایجاد و توزیع نمایندگی ها در این نوع کسب و کار، فرانچایز نامیده می شود.

بنابراین اگر در ابتدای راه اندازی کسب و کار خود هستید و می خواهید تا حد ممکن ریسک شکست را کاهش دهید، می توانید از مدل فرانچایز استفاده کرده و با صرف هزینه کمتر، کار خود را شروع کنید. طبیعی است که شما باید علاوه بر حق امتیاز، مقداری از درآمد خود را نیز به فرانچایز دهنده پرداخت کنید. اما در عوض شما قادر خواهید بود تا از حمایت و پشتوانه فرانچایز دهنده برخوردار می شوید و در این بین تجربه کافی نیز بدست خواهید آورد.

بسیاری از افراد، در مواجهه با مدل درآمدی فرانچایز، ابتدا به الزامات قانونی و مقررات لازم برای دریافت فرانچایز فکر می کنند. طبیعی است که رعایت موازین قانونی در هر کسب و کاری ضروری است اما فرانچایز، در هسته اصلی خود، در مورد ارزش برند فرانچایز دهنده، چگونگی حمایت فرانچایز دهنده از فرانچایز گیرنده ها، چگونگی ایفای تعهدات از جانب فرانچایز گیرنده و از همه مهم تر، رابطه میان فرانچایز دهنده و گیرنده است.

فرانچایز

نکاتی که در هنگام انتخاب مدل درآمدی فرانشیز باید مدنظر قرار دهید

صاحبان امتیاز عالی در این سیستم که در اصطلاح با نام فرانچایز دهنده نامیده می شوند، ابزارها و پشتیبانی های لازم را در اختیار فراچایز گیرنده ها قرار می دهند تا آنها توانایی مطابقت با استانداردهای آن برند و اطمینان از رضایت مشتری را داشته باشند. از سوی دیگر نیز فرانچایز دهنده، از فرانچایز گیرندگان دیگر انتظار دارند تا به طور مستقل فعالیت های روزمره خود را مدیریت کرده و در جهات ارتقای اعتبار برند در حوزه فعالیت خود تلاش کنند.

در هنگام انتخاب یک سیستم فرانچایز برای سرمایه گذاری، شما باید انواع پشتیبانی های فرانچایز دهنده را ارزیابی کنید و ببینید که این شرکت به منظور تطابق بیشتر با نیازهای مشتریان، چه برنامه هایی برای توسعه محصولات و خدمات خود اتخاذ کرده است. برخی از خدمات متداولی که امتیاز دهندگان به فرانچایز گیرندگان ارائه می دهند عبارتند از:

  • یک برند تجاری شناخته شده
  • کمک به انتخاب محل فعالیت و کمک به توسعه آن
  • ارائه آموزش های لازم به افراد و تیم های مدیریتی
  • تلاش برای تحقیق و توسعه محصولات و خدمات
  • پشتیبانی میدانی
  • بازاریابی و تبلیغات اولیه و مستمر

به عبارت بهتر، شما به عنوان فرانچایز گیرنده، باید فرانچایزری را انتخاب کنید که استانداردهای این کسب و کار را به نحو احسن و کامل ارائه دهد. زیرا اجرای استانداردهای لازم برای توسعه یک برند تجاری توسط صاحب امتیاز اصلی آن برند، به معنای محافظت از فرانچایزرها در در برابر اقدامات و عملکرد بد احتمالی دیگر فرانچایزرهاست. از آنجا که مشتریان، سیستم های فرانچایز را به عنوان یک زنجیره عملیاتی تحت برند می شناسند، محصولات و خدمات عالی ارائه شده توسط یک فرانچایز گیرنده، به نفع کل سیستم است. (و بالعکس)

فرانشیز، به منزله یک ارتباط قراردادی دوطرفه

Franchising یک رابطه قراردادی بین یک امتیاز دهنده یا فرانچایزر و یک امتیاز گیرنده است که به صاحبان مشاغل اجازه می دهد تا از برند فرانچایز دهنده، و روش کسب و کار آن، برای ارائه محصولات یا خدمات به مصرف کنندگان استفاده کنند.

جالب است بدانید که اگر تعداد زیادی از مشاغل کوچک، تحت نظر یک سیستم فرانچایز عمل کنند، مفهومی به نام کار جمعی نیز تحقق می یابد. این به این معناست که تعداد مشتریان یک برند افزایش یافته، فرانچایز دهنده می تواند درآمد بیشتری در اختیار فرانچایز گیرنده قرار داده و با قدرت بیشتری به تحکیم برند خود نیز بپردازد. در این میان، فرانچایز گیرندگان ملزم به صرف هزینه های بالا برای تبلیغات محصولات و خدمات خود ندارند. زیرا تمام امور مربوط به بازاریابی نیز توسط فرانچایز دهنده و به صورت یکنواخت برای تمام شعب انجام می شود.

مدل کسب و کاری فرانچایز

مزایای مدل فرانچایز چیست

برخی از مهم ترین مزایای استفاده از مدل کسب و کار فرانچایز برای مشاغل مختلف برای گیرندگان عبارتند از:

  • امکان استفاده از اعتبار یک برند شناخته شده (و عدم درگیری با مشکلات تاسیس یک برند)
  • امکان استفاده از تجارب و راهبردهای مدیرتی سطح بالا
  • کم بودن احتمال شکست
  • امکان دریافت وام و تسهیلات مالی
  • پشتیبانی مستمر از سوی فرانچایز دهنده
  • و …

به همین دلیل است که امروزه در اقصی نقاط دنیا از این روش برای توسعه برندهای مختلف و کمک به مشاغل کوچک و نوپا استفاده می شود.

در این مطلب به معرفی مفهوم فرانچایز پرداختیم و دیدیم که این مدل کسب و کار دارای مزایای مختلفی بوده و برای افرادی که اولین کسب و کار خود را راه اندازی می کنند نیز بسیار مناسب است.

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *