تفاوت سیر و موسیر در چیست؟
موسیر، همانند سیر و انواع پیاز، یکی از اعضای خانواده گیاهان پیازدار است اما طعم آن نسبت به دیگر اعضای این خانواده، تا حدی غنی تر، شیرین تر و همچنین قوی تر است. موسیر، همانند سیر به صورت خوشه ای رشد می کند و چند حبه موسیر در انتهای این گیاه قرار دارند. به طور کلی، موسیر با پوستی مسی رنگ و گوشته سرخابی رنگ قابل تشخیص است و عطر و طعم خاصی به انواع سس هایی که برای افزودن به انواع خوراک ها، خورشت ها و مخصوصا همراه با گوشت مرغ و ماهی به کار می روند، می بخشد. البته باید توجه کنید که حدودا 40 گونه موسیر مختلف در سراسر جهان وجود دارد و هر یک از آن ها عطر و طعم منحصر بفردی را به غذاها و خوراک های مختلف می افزایند. از سوی دیگر سیر نیز عضوی از خانواده پیازهاست و به پیاز، موسیر، تره فرنگی، پیازچه و پیاز چینی نزدیک است. سیر، گیاهی بومی و متعلق به آسیای مرکزی و عمدتا شمال شرقی ایران است که از دیرباز با داشتن سابقه مصرف و استفاده چند هزار ساله، برای مصارف غذایی و دارویی به کار می رفته است. تا جایی که مصریان باستان نیز سیر را می شناخته اند و آن را هم به عنوان یک طعم دهنده برای غذاهایشان و هم به عنوان یک داروی سنتی استفاده می کرده اند. جالب است بدانید که کشور چین به تنهایی، حجمی در حدود 80 درصد از سیر مصرفی در کل جهان را تولید می کند! احتمالا برای شما نیز این سوال بوجود آمده است که تفاوت سیر و موسیر در چیست؟ ما قصد داریم تا در ادامه این مطلب به بررسی این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید.
تفاوت سیر و موسیر
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، موسیر و سیر هر دو عضوی از خانواده پیاز هستند و تفاوت آن ها در موارد مختلفی است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
1. شکل
موسیر، دقیقا همانند یک پیاز کوچک و کشیده به نظر می رسد. اما سیر، به صورت بوته ای متشکل از چندین حبه سیر است و نمای آن نیز کاملا با موسیر متفاوت است.
2. عطر و طعم مهم ترین تفاوت سیر و موسیر
عطر و طعم موسیر نسبت به سیر، ملایم تر و شیرین تر است. در حالی که سیر، طعمی تند و تیز و حتی تلخ دارد. همچنین اگر موسیر را همراه با ماست مصرف کنید، دیگر دهان شما بویی نخواهد داشت و این در حالی است که ماست نمی تواند بوی سیر را از دهان شما حذف کند.
3. رنگ
معمولا رنگ پوسته موسیر، مسی مایل به قرمز یا خاکستری است. اما پوسته سیر، معمولا رنگ سفید با رگه های متمایل به سبز یا بنفش دارد.
4. ساختار داخلی
از بیرون، موسیر کمی شبیه پیاز قرمز بد شکل است، اما وقتی پوست آن را جدا کنید، می بینید که به جای حلقه، مانند سیر به حبه هایی تقسیم می شود. جالب است بدانید که موسیرهای کوچک دارای دو تا سه حبه و موسیرهای بزرگ می توانند تا شش حبه موسیر در داخل خود داشته باشند که هر حبه، از یک طرف صاف و از طرف دیگر گرد است. ساختار حبه های سیر نیز تا حدودی به همین شکل است اما بازهم تفاوت های واضحی میان این دو وجود دارد.
5. خواص یکی از جمله تفاوت سیر و موسیر
موسیر دارای خواصی همانند خصوصیات آنتی اکسیدانی، رقیق کردن خون، آنتی باکتریال و غیره است که تمامی این خواص در انواع پیازها و سیر وجود دارند. اما میزان ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن با سیر متفاوت است.
خواص درمانی موسیر عبارتند از:
- بالا رفتن دفعات دفع ادرار
- ترمیم کننده و بهبود دهنده زخم ها
- تسکین التهاب طحال و کبد
- بهبود عملکرد اعصاب
- کمک به کاهش سردردهای میگرنی
- بهبود عملکرد قلب و عروق
- کاهش چربی خون و پیشگیری از بروز گرفتگی در رگ ها
- تنظیم فشار خون
- سلامت بانوان باردار و کمک به رشد طبیعی جنین
- موثر در سلامت استخوان و کمک به رشد نوزادان و کودکان
- و…
برای اطلاع بیشتر از موسیر روی لینک پودر موسیر بزنید.
از سوی دیگر خواص درمانی سیر عبارتند از:
- ضد میکروب و ضد قارچ
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- مبارزه با گلودرد، عفونت ها و باکتری ها
- سلامت قلب
- درمان آکنه و موثر برای پوست و مو
- کمک به کنترل فشار خون
- کاهش التهاب
- و…
برای اطلاع بیشتر از سیر روی لینک پودر سیر بزنید.
در این مطلب به معرفی سیر و موسیر پرداختیم و دیدیم که هر دوی آن ها عضوی از خانواه گیاهان پیازدار هستند و هم برای خوش عطر و طعم نمودن غذاها و هم برای مصارف دارویی و درمان بیماری های مختلف، به کار برده می شوند. همچنین اشاره کردیم که این دو از جهات مختلف به یکدیگر شباهت دارند. در ادامه مطلب به بررسی تفاوت های سیر و موسیر با یکدیگر نیز پرداختیم و در نهایت مرور کوتاهی بر خواص درمانی و دارویی آن ها داشتیم. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت کافی برده باشید و در صورت تمایل برای مطالعه مطالب این چنینی در حوزه آشپزی، با ما در دیگر مقالات وب سایت مجموعه انعکاس همراه باشید.