سلامت, مقاله های انعکاس

کدام ادویه ها طبع گرم دارند معرفی و بررسی آنها قسمت اول

کدام ادویه ها طبع گرم دارند

کدام ادویه ها طبع گرم دارند

احتمالاً شما نیز تاکنون اصطلاح طبع گرم را به کرات شنیده اید و حتی معنای آن را نیز به خوبی می دانید. این لفظ را عموماً برای انواع غذاها و خوراکی هایی که ما مصرف می کنیم به کار می برند و منظور از آن یکی از مزاج های اصلی موجود در طبیعت است. مزاج گرمی، برای بدن انسان بسیار مناسب است و عملکرد اندام ها و ارگان های بدن را نیز بهبود می بخشد. اهمیت گرم کردن طبع بدن نیز از آنجایی ناشی می شود که بخش عمده ای از خوراک و موادغذایی که ما به صورت روزانه در رژیم غذایی خود مصرف می کنیم، شامل سردی جات است و این سردی نیز می تواند بر عملکرد بدن تاثیر نامطلوبی داشته باشد. بنابراین بهتر است تا ادویه جات دارای طبع گرم برای طبخ و تهیه غذاها استفاده کنیم تا طبع آن ها را تعدیل نمایند و مصرف آن ها نیز موجب بروز مشکل یا اختلال در بدن نشود. به دلیل اهمیت این موضوع و تاثیر سردی و گرمی در مزاج شخصی افراد، ما نیز در ادامه این مطلب ابتدا به معرفی مفهوم مزاج می پردازیم و سپس به این پرسش پاسخ می دهیم که کدام ادویه ها طبع گرم دارند ؟

معرفی انواع طبع و مزاج

از منظر طب سنتی، چهار مزاج اصلی وجود دارد که عبارتند از:

  • مزاج دموی که شامل طبع گرم و تر می باشد.
  • مزاج سودا که شامل طبع سرد و خشک می باشد.
  • مزاج بلغم که شامل طبع سرد و تر می باشد.
  • مزاج صفرا که شامل طبع‌ گرم و خشک می باشد.

جالب است بدانید که هر عنصری در طبیعت از جمله رنگ ها، فصل ها، موادغذایی، ادویه ها و … دارای مزاج مخصوص به خود هستند. ما نیز به عنوان یکی از موجودات در طبیعت، در بدنمان هر یک از این چهار طبع ذکر شده را داریم و تمامی این ها با یکدیگر در تعادل قرار دارند. اما در صورت رعایت نکردن عادات غذایی مناسب و صحیح، ممکن است یکی از این طبع ها بر دیگران غلبه کرده و همین امر نیز موجب برهم خوردن تعادل بدن و بروز انواع بیماری ها می گردد. این عدم تعادل و هماهنگی بین مزاج بدن و غذاها موجب اختلال در اندام ‌ها و ارگان هایی همچون قلب، معده، دستگاه گوارش و ریه شده، و شخص را به سوی بیماری می برد. بنابراین تعادل بین مزاج ‌ها در بدن بسیار مهم است.

تاکنون کمی بیشتر با مزاج و اهمیت تغذیه بر تعادل مزاج بدن آشنا شدیم و دیدیم استفاده از ادویه جات مختلف، می تواند این تعادل را برای موادغذایی که ما به صورت روزانه مصرف می کنیم فراهم آورد. در ادامه این ادویه های طبع گرم را معرفی می کنیم.

چه ادویه هایی دارای طبع گرم هستند؟

ادویه با طبع گرم

آویشن

آویشن یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است به طوری که مصریان و یونانیان باستان از آویشن برای درمان بیماری های خود استفاده می کرده اند. آویشن شیرازی با نام علمی Zataria multiflora boiss دارای طبیعت گرم و خشک در درجه دوم است.

رزماری یا اکلیل کوهی

خرید رزماری از انعکاس

رزماری یا همان اکلیل کوهی یکی از بهترین گیاهان در پاکسازی ریه از مواد زائد است مزاج آن گرم و خشک است. رزماری یا همان اکلیل کوهی یکی از بهترین گیاهان در پاکسازی ریه از مواد زائد است. مصرف آن جهت بهبود سرفه‌های خلطی و خس خس سینه نیز مفید است.

برگ بو

این گیاه ادویه‌ای با طبع گرم و خشک و حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده دارند. برگ بو به صورت درختچه و درخت یافت می‌شود. معمولاً در تمام فصول سال سبز است و طول درخت‌های آن به ده متر هم می‌رسد. در بسیاری از مکان‌ها برای تزیین باغ‌ها استفاده می‌شود، اما استفاده‌ی اصلی آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است. اصالت این گیاه به منطقه مدیترانه باز می گردد و در تمام کشور های مدیترانه ای به عنوان عطر غذا از آن استفاده می‌شود.

بهترین ادویه را از ما بخواهید خرید ادویه

پونه کوهی

پونه گیاه کمیابی نیست و در غذا‌های مختلف استفاده می‌شود و قرن‌ هاست که این ادویه به عنوان گیاه دارویی کاربرد دارد، این گیاه دارای طبع گرم و خشک می باشد و انواع بیماری ‌ها به خصوص بیمار‌ی‌ های عفونی را درمان می‌کند.

جوز هندی

جوز هندی تخم سخت و خوشبوی درخت جوز بویا است که معمولا به صورت پودر و به عنوان ادویه استفاده می شود و مصرف آن در مناطق گرمسیری بسیار رایج است. عطر و بوی تند و مطبوع جوز هندی، از طبع گرم و خشک آن نشأت می گیرد و آن را به یکی از طعم دهنده ها و ادویه های پر مصرف تبدیل می کند. دانه های جوز هندی با پوششی سخت و قهوه ای رنگ متایل به خاکستری با شیارهایی عمیق، احاطه شده اند.

بهترین جوز هندی را از ما بخواهید : خرید جوز هندی

زیره ادویه با طبع گرم

زیره از ادویه های مورد علاقه ایرانیان و دارای مزاج گرم و خشک است. شما می توانید این ادویه را برای تهیه انواع غذاهای گوشتی نیز به کار برید و علاوه بر تعدیل طبع سرد گوشت سفید و قرمز، بوی زهم و نامطلوب آن ها را نیز برطرف سازید.

زنجبیل

زنجبیل و خواص بی‌نظیر آن بر کسی پوشیده نیست. زنجبیل یا زنجفیل یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است که دارای طبع بسیار گرم و خشک می باشد. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale Roscoe بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.

دارچین

دارچین ادویه‌ای است که به علت خواص و فواید فراوانش کاربردهای گوناگونی در درمان و مراقبت از پوست و زیبایی دارد. طبع دارچین گرم و خشک است و در طب سنتی از عصاره پوست درخت دارچین به عنوان دارو استفاده می ‌شود.

تا اینجا با برخی از ادویه هایی که دارای طبع گرم هستند آشنا شدیم و توانستیم با پاسخ سوال کدام ادویه ها طبع گرم دارند برسیم. در قسمت بعدی این مقاله به معرفی دیگر ادویه جات طبع گرم و خصوصیات آن ها خواهیم پرداخت.

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 4.2]

One thought on “کدام ادویه ها طبع گرم دارند معرفی و بررسی آنها قسمت اول

  1. ناشناس گفت:

    ادویه گرم وترهم بگیدکه اصلا وجوددارد یانه؟ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *