تفاوت زیره سبز و سیاه
زیره در اصل گیاهی است که در مدیترانه و کشور ایران (استان کرمان) کشت می شود و از زمان های قدیم به عنوان ادویه و همچنین دارو، شناخته شده است. زیره، در گذشته توسط مصریان به عنوان ماده نگهدارنده برای فرآیند مومیایی استفاده می شد. همچنین رومی ها نیز انواع زیره را به عنوان ادویه و یک گیاه دارویی به کار می بردند. زیره به دلیل خواص محافظتی طبیعی که دارد، غالباً به سوسیس و گوشت های نگهداری شده اضافه می شود. این ادویه را می توان به صورت پودر یا دانه کامل در تهیه انواع غذا استفاده کرد و از طبع گرم و عطر نسبتا تندی که به آن می بخشد، لذت برد. زیره همچنین به عنوان پایه ای برای ادویه جات ترکیبی گوناگون همانند کاری و گرام ماسالا نیز استفاده می شود. زیره، به خودی خود دارای دو نوع سبز و سیاه است.
زیره سبز و سیاه را می توان به صورت پودر یا دان تهیه کرده و برای خوش عطر و طعم نمودن غذاهای گوشتی، انواع خوراک ها، سوپ ها و غیره به کار برد. اما تفاوت زیره سبز و سیاه در چیست؟ زیره سبز و سیاه از تیره گیاهان Apiaceae گرفته شده و هر دو خوراکی هستند. اما تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
زیره سبز
در زبان سانسکریت، زیره به معنی آن چیزی است که به هضم غذا کمک می کند. در واقع مزایای اصلی سلامتی و درمانی این ادویه، مربوط به دستگاه گوارش است. چرا که باعث تحریک اشتها و همچنین ترشح اسید معده، صفرا و لوزالمعده می شود. همزمان زیره سبز اسپاسم را تسکین می دهد و گازها را از روده خارج می کند. زیره سبز از نظر آرامش بخشی، نسبت به خصوصیات رازیانه یا تره فرنگی برتری دارد. به همین دلیل نیز امروزه از زیره به دلیل خواص دارویی آن به عنوان داروی مسکن (در دامپزشکی) استفاده می شود. در طب سنتی هندوستان نیز نوعی نوشیدنی با جوشاندن دانه های زیره در آب تهیه می شود و اعتقادها بر این است مصرف این نوشیدنی، به جلوگیری از بیماری های قلبی، تورم، حالت تهوع، مشکلات هضم و تب مزمن کمک می کند.
کومینالدهید، ماده ای طبیعی و موجود در دانه های زیره سبز است که طعمی متمایز، نزدیک به لیمو، فلفلی و کمی تلخ به آن می بخشد. این ماده حاوی آنتی اکسیدان های بسیار قوی است که آن نیز به خودی خودخواص بی شماری دارد.
زیره سیاه
هنگام صحبت در مورد زیره سیاه، باید به این نکته توجه کنید که برخی افراد زیره سیاه را با سیاه دانه اشتباه می گیرند. طبیعی است که دانه های هر دو گیاه به دلیل کیفیت دارویی خود ارزشمند هستند اما باید بدانید که این دو گیاه کاملا از یکدیگر متمایزند. زیره سیاه، بومی مناطق مختلفی در جهان از جمله شمال آفریقا، جنوب شرقی اروپا و جنوب آسیا است. این گیاه تقریباً به ارتفاع دو فوت رشد می کند و گلهایی سفید رنگ دارد. زیره سیاه، از نظر ظاهری شبیه به زیره سبز است و هر قسمت از گیاه آن از جمله برگ ها (به عنوان یک گیاه)، ریشه (به عنوان ماده ای غذایی یادآور شاه بلوط)، و دانه های آن (به دلیل خواص دارویی) مفید هستند.
برای اطلاع بیشتر از زیره سیاه روی لینک زیره سیاه بزنید.
زیره سیاه، دانه معطری است که یکی از اصلی ترین خصوصیات آن، ضدنفخ بودن آن است. این ادویه، به زیره ایرانی معروف است و طعم نسبتا تلخ و خاکی آن را می توان یادآور شیرین بیان، گشنیز و رازیانه دانست. طبع زیره سیاه، کاملا گرم و خشک است و دارای خواصی همچون بادشکن، افزایش دهنده شیر مادر، کمک به هضم بهتر، ضدتشنج، برطرف کردن سوهاضمه، سکسکه، دفع انگل معده و روده، مشکلات دستگاه گوارش، کاهش التهاب، کمک به سلامتی، بالا بردن متابولیسم و کاهش وزن، بهبود سلامت قلب، افزایش اشتها، بهبود خواب و غیره می باشد. توجه کنید که زیره سیاه، دارای ترکیبات طبیعی فراری است و به همین دلیل نیز بهتر است تا بلافاصله پس از آسیاب شدن، مصرف شود.
زیره سبز بهتر است یا زیره سیاه ؟
زیره سبز سالم، خوشمزه و از نظر دارویی مفید است. همچنین به دلیل داشتن مقدار فراوانی از ویتامین های C و A، بسیار مقوی شناخته می شود. این نوع زیره حاوی فیبر غذایی است و دارای خواص تحریک کننده، ضد میکروبی و ضد قارچی است. به علاوه زیره سبز، منبع بسیار خوبی از آهن است و به همین دلیل نیز محققان و پزشکان توصیه می کنند تا حتما مصرف آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
زیره سیاه، طعمی تلخ تر از زیره سبز دارد و ممکن است برای برخی از سلیقه های غذایی کمی قوی و تلخ به نظر برسد. این نوع زیره بیشتر در غذاهای خاص شمالی و غربی هند استفاده می شود. از سوی دیگر ویژگی های دارویی زیره سیاه، به تنهایی آن را به یک گیاه مفید تبدیل می کند و لازم است بدانید به دلیل جایگاه جهانی آن از جمله ادویه هایی ست که در شهر لندن بورس معاملاتی دارد و نوسانات قیمتی آن از ارز و طلا بیشتر است و کشور ایران یکی از اولین تهیه کنندگان زیره و صاحب نام در دنیاست.
بنابراین هر دو نوع زیره سبز و سیاه بسیار مفید هستند و می توانید از آن ها برای تهیه انواع غذاها و خوراک ها استفاده کنید. در این مقاله به سوال های مهمی همانند تفاوت زیره سیاه و زیره سفید در چیست و زیره سبز بهتر است یا زیره سیاه پرداختیم. بهترین ادویه ها را از ما بخواهید. برای اطلاع بیشتر از قیمت و خواص ادویه ها روی لینک خرید ادویه بزنید.
من امروز رفتم خریدم چون پاهام خیلی ورم داره قبلا ادویه دیگه گرفتم امروز زیره گرفتم ببینم چی میشه یک زیره جوش دبش با نون لواش خرد شده هم درست کردم یکی دو روز بخورم ببینم چی ميشه
باسلام
عکسی که گذاشتید سیاه دانه هست نه زیره سیاه
سلام بازدیدکننده ی گرامی؛
ممنون از اطلاع رسانی شما، اصلاح شد.
موفق باشید.