تخم گشنیز که با نامهای دانه گشنیز یا تخمه گشنیز شناخته میشود، از یک گیاه گلدار و متعلق به خانواده جعفری است که دارای رنگ قهوهای روشن بوده و دانهای درشت دارد و به عنوان یک ادویه با عطری قوی در آشپزی استفاده میشود که علاوه بر عطر عالی دارای خواص درمانی نیز است. تخم گشنیز برای سلامتی بسیار مفید است، از اینرو قصد داریم خواص تخم گشنیز را بیان نموده و به این موضوع بپردازیم که تخم گشنیز چه خواص درمانی مفیدی را برای سلامت انسان دارد.
بررسی خواص ادویه تخم گشنیز
۱. راه حلی برای داشتن پوستی زیبا و جذاب
طبق تحقیقاتی که در دانشگاه آیورودای کالیفرنیا انجام شدهاست، تخم گشنیز به دلیل خواص ضدعفونی کنندهای که دارد در درمان برخی بیماریهای پوستی مانند: اگزما، جوشها، خارشهای پوست، التهابات پوستی بسیار موثر است، همچنین شما میتوانید از این ادویه برای درمان زخمها و جراحتهای دهان نیز بهرهببرید.
۲. کنترل دیابت و قند خون
از دسته گیاهان دارویی که به نظر میرسد در درمان و کنترل دیابت بسیار موثر است و نقش مهمی دارد تخم گشنیز است که اثرات مفید و کارآمد خود را از ۲ طریق اعمال میکند:
۱.آثار ضد هایپرگلیسمی که در خواص تخمگشتیز وجود دارد ممکن است به دلیل بازسازی پاسخ انسولین از طریق وحود فعالیت شبه انسولین و انسولین آزاد ضد هایپرگلیسمیکی این بذر رخ بدهد.
۲. کنترل ضعیف قندخون در دیابت نوع یک با افزایش آسیب اکسایشی آپولیپوپروتئینA_l همراه است که بسیاری از مطالعات نشان دادهاند عصارهی بذر گشنیز میتواند موجب بهبود کنترل گلوکز خون از طریف تعدیل مسیر فوق شود.
۳. کمک به افزایش رشد مو و داشتن موهایی زیبا
وجود برخی عوامل مانند: استرس، عدم تعادل هورمونی، ضعف فولیکولهای مو، اضطراب و رژیم غذایی نامناسب سبب ریزش مو میشوند، اما خواصی که در تخم گشنیز وجود دارد میتواند این مشکل را حل کند، به این صورت که تخم گشنیز با قویتر کردن ریشه مو از ریزش آن جلوگیری کرده و با تقویت فولیکولهای مو نیز به رشد مو کمک میکند و میتواند مشکلاتی که مربوط مو و ریزش آن است را حل نماید، این مورد را میتوان به عنوان یکی دیگر از خواص تخم گشنیز به حساب آورد.
۴. کمک به درمان آکنه و جوش صورت
تخم گشنیز دارای خواص ضد باکتری بوده و میتوان از آن به عنوان یک درمان موثر برای رفع آکنه و جوش صورت استفاده نمود.
۵. کاهش و درمان فشارخون
یکی دیگر از خواص تخم گشنیز که میتوان به آن اشاره نمود کاهش فشارخون است، از آنجایی که تخم گشنیز دارای مقادیر بالایی پتاسیم بوده و به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل میکند و باعث کاهش فشارخون میشود.
۶. درمان مسمومیتهای غذایی
مطالعات متعددی در که در زمینه خواص تخم گشنیز صورت گرفتهاست نشان میدهد که تخم گشنیز دارای خواص ضدمیکروبی بسیار قوی به خصوص در برابر باکتری سالمونلا بوده و میتوان از آن برای پیشگیری و درمان مسمومیتهای غذایی کمک گرفت.
۷. رفع کمخونی
کمخونی به دلیل کمبود آهن در بدن به وجود میآید و همه شما به خوبی میدانید که وجود آهن برای جلوگیری از کمخونی ضروری است، تخم گشنیز سرشار از آهن و مواد معدنی بوده که به افزایش تولید سلولهای قرمز خون و اکسیژنرسانی به سلولهای بدن کمک کرده و با کمخونی مبارزه میکند.
۸. افزایش انرژی بدن
اگر شما در هنگام صبح دچار کسلی و کمبود انرژی برای انجام برنامههای روزانه خود هستید دیگر زمان آن رسیدهاست که تخم گشنیز را به برنامه غذایی خود به خصوص در وعده صبحانه اضافه نمایید؛ زیرا تخم گشنیز سرشار از آهن است و میتواند انرژی بدن شما را افزایش بدهد. این نیز یکی دیگر از خواص تخم گشنیز است که به حفظ سلامت شما کمک فراوان میکند.
۹. افزایش سلامت استخوانها
تمامی خوراکیها که سرشار از مواد معدنی و کلسیم هستند برای سلامت استخوانها بسیار مفیداند که تخم گشنیز نیز از این قائده مستثنی نیست و میزان آهنی که در تخم گشنیز وجود دارد میتواند به سلامت استخوانهای بدن شما کمک فراوانی بکند.
۱۰. بهبود عملکرد کبد
عملکرد درست و طبیعی دستگاه گوارش میتواند عملکرد کبد را نیز بهبود ببخشد، زیرا زمانی که روده به صورت درست و طبیعی حرکت کند، کبد نیز تحت فشار قرار نمیگیرد و در نتیجه عملکرد درستی را خواهد داشت از اینرو شما میتوانید با مصرف تخم گشنیز از خواص این ادویه فوقالعاده بهرهمند شوید و اگر دچار مشکلات کبدی هستید آن را رفع کنید.
۱۱. درمان کردن اسهال
مهمترین عاملی که سبب ایجاد مشکلاتی مانند اسهال میشود وجود عفونت باکتریایی است که تخم گشنیز با خواص ضد قارچی و ضد میکروبی که دارد نه تنها در درمان اسهال موثر است بلکه باکتریهایی که سبب ایجاد عفونت در روده میشوند را نیز ازبین میبرد. این نیز یکی دیگر از خواص تخم گشنیز است.
۱۲. جلوگیری از تهوع و استفراغ
استفراغ و تهوع تنها علائمی هستند که در حالت ناراحتی معده بروز میکنند، این بیماری خطرناک نیست ولی میتواند سبب ایجاد حس ناخوشایند در شخص شود، برای درمان این گونه حالتها نیازی نیست که به پزشک مراجعه کنید بلکه استفاده از تخم گشنیز میتواند این مشکلات را رفع کند.
۱۳. کاهش کلسترول خون
ویتامین c و برخی اسیدهای موجود در تخم گشنیز مانند اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید استئاریک و اسید پالمیتیک میتواند به کاهش کلسترول خون کمک فراوانی بکند، به صورتی که تخم گشنیز کلسترول بد خون را کاهش داده و سبب افزایش کلسترول خوب بدن فرد میشود.
در طب سنتی آیورودا، تخم گشنیز اثر قدرتمندی در نحوه هضم غذا در بدن و جذب چربی دارد، به همین خاطر معمولا برای کنترل سطح خون مصرف گشنیز توصیه میشود. این نیز از دیگر خواص تخم گشنیز است.
۱۴. کمک به هضم بهتر غذا
به نظر متخصصان تغذیه تخم گشنیز طعم بسیار مطبوعی به غذا میدهد و فرایند هضم را آسان میکند زیرا تخم گشنیز منبع خوبی از فیبر، فسفر و کلسیم است؛ علاوهبر این تخم گشنیز نفخ را درمان نموده و با بهبود فعالیت آنزیم تریپسین، که نوعی آنزیم لوزالمعده است پروتئینهای موجود در روده کوچک را تجزیه میکند، همچنین تخم گشنیز به دلیل خواص ضد باکتری که دارد سندروم دردناک روده تحریکپذیر را تسکین میدهد.
پیشنهاد انعکاس برای حفظ سلامتی
۱۴ مورد از خواص تخم گشنیز را بررسی کردیم که احتمال دارد با خواندن بعضی از آنها شگفت زده شده باشید. اگر شما هم به فکر فرو رفتهاید که چطور میتوان بیشترین استفاده را از این ادویه پر فایده برد، باید گفت که مطابق هرآنچه پیشتر در مقایسهی محصولات طبیعی، ارگانیک و تراریخته مطرح کردیم، بهترین محصولات محصولات طبیعی هستند.
تیم انعکاس با اطلاع از وجود این خواص شگفتانگیز در محصولات طبیعی به شما پیشنهاد میکند که از این ادویه طبیعی و پر خواص برای خوش عطر شدن غذای خود استفاده کنید و همچنین از خواص درمانی آن بهره ببرید. پیشنهاد انعکاس به شما، خوردن غذاهای خوش طعم در کنار حفظ سلامت است آن هم با استفاده از مواد طبیعی است. به دنبال خرید این محصول هستید؟ کافیست روی لینک خرید تخم گشنیز بزنید.