آموزش آشپزی

هنر آشپزی | آیا آشپزی یک هنر است و یا یک حرفه؟

آشپزی هنری فراموش نشدنی

آشپزی هنر است و یا حرفه؟

وقتی مردم در مورد غذا صحبت می کنند، سلیقه، بافت، عطر و طعم و همچنین رنگ غذا مورد بحث قرار می گیرد. با توجه به دیدگاه های مختلف در مورد غذا، برخی افراد غذا را تنها به عنوان وعده ای كه باید مصرف كنند می دانند. در حالی كه برخی افراد، بیشتر به ویژگی ها و جنبه های گوناگون غذاها اهمیت می دهند و معتقدند كه هر غذایی در اصل اثر هنری است كه توسط آشپزها تهیه می شود. اولین سوالی که با آن روبرو میشویم این استک که هنر آشپزی و یا حرفه آشپزی کدام درست است؟

همانطور که می دانید، هنر می تواند در اشکال و امور مختلفی ظاهر شود که ترکیب عطر و طعم ها، یکی از انواع آن است. انرژی و ماهیت غذا، می تواند با طیف وسیعی از حواس انسان تجربه شود. طعم و بو، اولین و مهمترین حس یک غذاست که توسط بینی و دهان ما درک می شود. نحوه ارائه غذا (که در ادامه مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت) و بافت آن نیز بسیار مهم اند. شاید بتوان چنین گفت که تنها حسی که در هنگام صرف غذا، به طور کامل به کار گرفته نمی شود، حس شنوایی است!

در این میان، حس بینایی، به طور خاصی تحت تاثیر نوع غذا قرار می گیرد! تصویری که از غذای پیش رویمان می بینیم، اشتهای ما را تحریک کرده و شور و شعف را در ما ایجاد می کند. به همین دلیل، بشقاب های زیبا و فریبنده است توسط دوربین های گوشی های هوشمند ما ضبط و با جهانیان به اشتراک گذاشته می شود! بنابراین جای تعجبی نیست که چرا غذاها یکی از پرمخاطب ترین دسته ها در شبکه های اجتماعی هستند!

به دلیل جذابیت آشپزی و جنبه های هنری آن، ما قصد داریم تا در ادامه این مطلب به بحث درباره هنر آشپزی بپردازیم و آن را از دیدگاه های گوناگون مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

آیا آشپزی هنر است و یا حرفه؟

آیا آشپزی، نوعی هنر تلقی می شود؟

آشپزی، به طور کلی یک علم یا هنر یا ترکیبی از هر دوی اینها و اساساً عملی است که به شما کمک می کند چیزی را به چیز دیگری تبدیل کنید! از دیدگاه برخی افراد، تزئین غذا در هنگام سرو آن، مصداق هنر آشپزی است! این در حالی است که کل فرآیند آشپزی، امری هنری و روحانی است. به عنوان مثال، آماده سازی موادغذایی، خود یکی از بخش های مهم آشپزی است که اغلب نادیده گرفته می شود. امروزه هنر آشپزی، به موضوعی علمی تبدیل شده و افراد سعی می کنند تا آن را در دوره های مطالعاتی گوناگون فرا گیرند. در این دوره ها مفاهیمی همچون

  • آشنایی با غذاهای مختلف
  • یادگیری تکنیک های آشپزی
  • نحوه ایجاد هماهنگی و تناسب میان انواع غذا و نوشیدنی
  • آماده سازی مواد غذایی

و غیره آموزش داده می شود.

هنر تهیه غذاها و تکنیک های آن

اگر شما نیز به یادگیری هنر آشپزی علاقه داشته باشید پیش از هر چیز باید بدانید که آشپزی می تواند مانند دریایی وسیع و غیر قابل پیش بینی، پر از مواد عجیب و غریب، قوانین خاص و سلایق گوناگون باشد. بنابراین یکی از اصلی ترین ترفندهای آشپزی این است که غذاها را دوباره و سه باره و چند باره بپزید تا الگوها و قوانین ترکیب موادغذایی و نحوه ایجاد عطر و طعم های گوناگون را درک کنید.

هر فرهنگی، فلسفه غذایی منحصر به فردی دارد و طرز پخت غذاهای مختلف در فرهنگ های گوناگون، اطلاعات زیادی را درباره اینکه ما چه کسانی هستیم، بیان می کند. انواع غذاها و بشقاب های غذایی ممکن است تحت تأثیرات فرهنگی-اجتماعی دچار تغییر و تحول شوند، اما ذات عمل پخت و پز، به خودی خود یک امر معنوی است. چه برای کسی که روزانه برای عزیزان خود غذا می پزد، چه کسی که برای چه هزاران نفر آشپزی می کند و حتی کسی که تنها روزهای آخر هفته به پخت و پز مشغول می شود، آشپزی امری هنری و معنوی است که می تواند روح را به اوج برساند.

آشپزی

ارتباط غذا و روح

نیاز به غذا، یک ضرورت جهانی است. باستان شناسان و زیست شناسان تکاملی، ادعا می کنند که از دوران باستان تا کنون، پخت و پز نقش اساسی در تکامل انسان ها داشته و هنوز هم به عنوان عامل مهمی شناخته می شود. اما یکی از مهم ترین نکات درباره انواع غذا و خوراک در این است که طبخ غذاها با مناسبت ها و خاطرات ما ارتباطی ناگسستنی دارد. به عبارت بهتر، غذاها توانایی خاصی برای ایجاد حس شادی، خوشحالی و خاطره آفرینی در ذهن افراد برخوردارند.

این موضوع برای آشپزها نیز به گونه ای دیگر صدق می کند. هنگامی که کسی مشغول به پخت غذایی باشد، حالت روحی وی در آن غذا منعکس می شود! احساساتی همچون عصبانیت، وجد، شعف و شادی، آرامش، تنبلی و غرور می توانند به صورت خودآگاه و ناخودآگاده به غذای شما منتقل شوند.

تمامی این موارد موجب می شوند تا پخت و پز، به نوعی یک فعالیت معنوی و هنری شناخته شود. آشپزی، برخلاف انواع دیگر انواع گوناگون هنر، این ظرفیت را دارد که تمام حواس مخاطب خود را درگیر کند! مدت هاست که سرآشپزها می دانند که نحوه ارائه یک غذا، به اندازه طعم، رایحه و بافت آن در ذهنیت افراد تاثیر دارد. جالب است بدانید که صدا نیز یکی از عناصر مهم در ایجاد یک تجربه کاملاً منحصر به فرد در افراد است. در جریان تحقیقی در دانشگاه آکسفورد، اثبات شد که صدا می تواند بر حس چشایی تأثیر بگذارد و آن را تقویت کند!

آشپزی، تنها یک هنر نیست! بلکه یک تجربه روحانی و معنوی نیز هست!

به طور کلی می توان گفت که خلاقیت یک آشپز، حد و مرزی ندارد. او ابزارهایی در اختیار دارد که می تواند با حواس انسان بازی کند، آنها را تقویت کرده و به سطح بالاتری برساند. تهیه غذا توسط آشپز می تواند مجرایی برای تبلور حالتی خالی که در آن ذهن انسان وارد دنیایی خاص و وصف نشدنی می شود ایجاد کرده و سفری به سوی کشف مجدد خود و ایجاد چشم اندازهای جدید را امکان پذیر کند. شناخت این قدرت، آشپزی را به یک تجربه واقعاً معنوی و روحانی تبدیل می کند. همانطور که دعاها، انرژی روحانی ما را برای جوان شدن به کیهان منتقل می کنند، بخشی از شخصیت، خواسته ها و شادی های ما نیز در غذایی که تهیه می کنیم منتقل می شود.

بهترین ادویه های موجودر در بازار را فقط در انعکاس میابید. برای کسب اطلاع بیشتر کافیست روی لینک خرید ادویه بزنید.

معرفی سرآشپز برتر در دنیا

از دیرباز تا به کنون دنیا میزبان آشپزهای معروفی بوده است. از ایرانی گرفته تا ایتالیایی و انگلیسی. در این بخش سعی داریم برترین سرآشپز دنیا را بر اساس معرفی گوگل به شما معرفی کنیم. گوردون رمزی (Gordon Ramsay) سر آشپز 54 ساله، رستوران دار، نویسنده و شخصیت تلویزیونی متولد اسکاتلند در انگلیس است. ایشان در سال 1997 میلادی موفق به تاسیس رستوران های زنجیره ای گوردون رمزی شد که در سراسر دنیا دایر و شناخته شده است.

نقل قول گوردن رمزی درباره آشپزی

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 3.3]

One thought on “هنر آشپزی | آیا آشپزی یک هنر است و یا یک حرفه؟

  1. ناشناس گفت:

    به نظرم مهندس های صنعت غذا می تونن کنار مادراشون یا تو یک کلاس آموزشی آشپزی رو یاد بگیرن اینطوری میشن مهندس هنرمند البته به نظرم دوره هنری باید عمومی و اختیاری باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *