خانه داری، یکی از اموری است که تمامی بانوان از سنین نوجوانی و حتی کودکی با آن آشنا شده و به یادگیری آن می پردازند. احتمالا شما نیز تاکنون بازی دختربچه های کوچک را دیده اید. آنها از همان ابتدای کودکی به آشپزی و اسباب بازی هایی با طرح لوازم آشپزخانه علاقه دارند همین روحیه است که در بزرگسالی نیز آنها را به انجام امور خانه، پخت و پز و … علاقه مند می سازد. با وجود اینکه امروزه قشر نسبتا وسیعی از بانوان جامعه را خانم های شاغل تشکیل می دهند، همچنان گروه عظیمی از بانوان خانه دار را می توان یافت که تمام زمان و انرژی خود را صرف امور منزل و آشپزی می کنند. انجام این امور در بانوان شاغل و خانه دار با یکدیگر تفاوت دارد و ما نیز در ادامه این مطلب، به بررسی سبک آشپزی خانم خانه دار می پردازیم.
پس از آن نیز برخی از محبوب ترین غذاهای خانگی که توسط خانم های خانه دار طبخ و تهیه می شوند را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
سبک آشپزی خانم خانه دار
برخلاف بانوان شاغل، که به دلیل محدودیت زمانی و در اختیار نداشتن فرصت کافی برای برخی امور آشپزی قادر به تهیه برخی غذاها و خوراکی ها نیستد، خانم های خانه دار می توانند علاوه بر طبخ غذاها و خوراک های مختلف، به تهیه خوراکی هایی دیگر همانند انواع ترشی، مربا، کیک و دسر و … نیز بپردازند. خانم های خانه دار، می توانند زمان زیادی را صرف تهیه مایحتاج دلخواه و لازم برای منزل کرده و پس از آماده سازی مواد اولیه، به تهیه هر یک از انواع خوراکی های فوق مشغول شوند.
مزایای در اختیار داشتن زمان کافی برای آشپزی
عدم وجود محدودیت زمانی برای خانم های خانه دار، آنها را قادر می سازد تا تنوع غذایی و امکان تهیه انواع غذاهای مختلف را داشته باشند. برای درک بهتر این موضوع، به این نکته توجه کنید که بانوان شاغل در بسیاری از موارد مجبورند حجم بالایی از یک نوع غذا را تهیه کنند تا برای چند وعده یا حتی چند روز، غذای از پیش آماده در اختیار داشته باشند. در مقابل، بانوان خانه دار زمان کافی برای طبخ غذاهای متنوع برای وعده های غذایی مختلف را دارند. همین امر به خودی خود تنوع بیشتری را به برنامه غذایی و موادغذایی مصرفی آنها می افزاید. به علاوه، آنها و اعضای خانواده شان نیز مجبور به مصرف غذای نه چندان تازه و یخچالی نیز نخواهند بود.
اگر خانمی بخواهد غذایی تهیه کند که برای مدت زمان طولانی ماندگاری داشته باشد، باید از برخی مواد خاص استفاده کند و در مقابل برخی موادغذایی که عمر کوتاه تری دارند را به کار نبرد. همین امر نیز به خودی خود محدودیت دیگری برای سبک آشپزی بانوان شاغل ایجاد می کند. در حالی که خانم های خانه دار بسیار کمتر با این موضوع مواجه می شوند.
در نظر گیری ذائقه ها و سلایق گوناگون
در سبک آشپزی خانم خانه دار می تواند در یک وعده یک یا چند مدل غذا تهیه کند و در هر یک از آنها، سلیقه برخی افراد یا اعضای خانواده و یا میهمانان را در نظر گیرد. همچنین امکان اعمال سلیقه شخصی و دخل و تصرف در دستور پخت غذاها نیز برای آنها وجود دارد. این قبیل امور، آشپزی را برای آنان بسیار ساده تر کرده و امکان تهیه غذاهای مختلف، با دستورهای مختلف و حتی متفاوت با دستور اصلی آن غذاها را برایشان به ارمغان می آورد.
بهترین ادویه، چاشنی، حبوبات و… را از انعکاس بخواهید. برای کسب اطالع بیشتر روی لینک خرید ادویه بزنید.
سبک آشپزی بانوان مستخدم (مستخدم خانه دار)
یکی از مشاغلی که این روزها به عنوان مشاغل پرطرفدار تبدیل شده، اشتغال به عنوان مستخدم خانه دار است. بانوانی که در این جایگاه فعالیت دارند، امور آشپزی را برای افراد دیگر انجام داده و در یک کلام، غذاهای دلخواه آن افراد را برایشان طبخ و تهیه می کنند. سبک آشپزی این گروه از بانوان نیز به گونه خاصی است. زیرا آنان باید غذاها را متناسب با سلیقه و ذائقه غذایی افرادی که برایشان آشپزی می کنند تهیه کنند. بنابراین امکان دخل و تصرف در دستورها و تغییر آن بر طبق علاقه یا ترجیحات خود را ندارند.
از طرفی، آنها باید بتوانند دستورات را بر طبق علاقه و سلیقه غذایی میهمانان خود تغییر دهند، برخی از مواد را آنها حذف کرده و یا در صورت لزوم با مواد دیگری جایگزین سازند. بانوان مستخدم خانه دار، عموما در مکان هایی همچون هتل ها مشغول به کار بوده و برای طیف وسیعی از افراد غذا تهیه می کنند. بنابراین ممکن است حتی اختیاری در انتخاب مواد اولیه ای که برای آشپزی به آنها نیاز دارند نیز نداشته باشند. شاید در نظر برخی افراد، این نوع آشپزی دارای سبک نباشد. اما آشپزی برای افرادی با تعداد بالا و تلاش برای ارضای سلیقه آن افراد نوعی مهارت است که علاوه بر سختی های خاص خود، نشان دهنده توانایی و مدیریت بالای شخص در امر آشپزی است.
معرفی محبوب ترین غذاهای خانگی
پیشتر اشاره کردیم که خانم های خانه دار، زمان بیشتری برای آشپزی و همچنین تهیه و آماده سازی موادغذایی مختلف در اختیار دارند. همین امر نیز موجب می شود تا انواع غذاهایی که نیاز به خیس کردن یا پخت چند مرحله ای و طولانی دارند را به راحتی تهیه کنند. برخی از محبوب ترین غذاهای خانگی که زمان آماده سازی و پخت مواد اولیه آنها نسبتا زیاد بوده و اغلب بانوان خانه دار به طبخ آنها می پردازند عبارتند از:
- انواع آش شامل آش ترش، ماست، شله قلم کار و …
- انواع غذاهای خورشتی شامل خورشت قورمه سبزی، قیمه (بادمجان)، کرفس، فسنجان و …
- تاس کباب
- کله پاچه
- و ….
برای آماده سازی مواد اولیه این غذاها عموما زمان زیادی لازم است. همچنین در مرحله پخت نیز نباید هیچگونه عجله ای وجود داشته باشد. زیرا غذا باید به خوبی پخته و در اصطلاح جا بیفتد تا طعم و مزه فوق العاده ای داشته باشد که مدیریت و انجام این مراحل تنها با توانایی های بانوان خانه دار امکان پذیر است. در قسمت دوم این مقاله سعی کردیم سبک آشپزی خانم خانه دار را بررسی کنیم. اگر به دنبال خواندن قسمت اول در باره خانم های شاغل هستید کافیست روی لینک سبک آشپزی خانم شاغل کلیک کنید.