آموزش آشپزی, غذای ایرانی

دستور تهیه ترشی ترکیبی در سه مرحله ساده و مفید

دستور تهیه ترشی در سه مرحله ساده و مفید

دستور تهیه ترشی

ترشی ها یکی از مخلفات سفره ایرانی هستند که انواع مختلفی دارند و می توان آن ها را در کنار انواع غذاهای ایرانی قرار داد. ترشی جاتی همانند ترشی گل کلم مخلوط، لیته، بندری، بادمجان و غیره جزو پرطرفدارترین و محبوب ترین انواع ترشی های ایرانی هستند. شما می توانید این قبیل ترشی ها را در بسته بندی های مختلف، از فروشگاه ها خریداری کنید و یا ترشی دلخواه خود را در منزل تهیه کنید. مزیت تهیه ترشی در منزل آن است که شما با استفاده از مواد اولیه ارگانیک و طبیعی و به صورت کاملا بهداشتی، ترشی موردپسند خود را به میزان دلخواهتان تهیه می کنید. ما نیز در ادامه این مطلب، به بررسی دستور تهیه ترشی های گوناگون و ادویه ای جادویی برای خوش عطر و طعم شدن آن ها می پردازیم.

اما پیش از آن که به سراغ دستور تهیه ترشی برویم، بهتر است کمی به بررسی خصوصیات و دلیل گذاشتن ترشی از میوه جات و سبزیجات گوناگون بپردازیم.

دلیل گذاشتن ترشی چیست؟

ترشی انداختن، روشی برای استفاده از میوه ها و سبزیجات در دیگر فصول سال است. با این کار، سبزیجات و تره بار گوناگون را مزه دار کرده و می توان آن ها را برای مدت طولانی تری نگهداری نمود. چرا که باکتری های هوازی درون ترشی، با رشد و ایجاد کلونی، از رشد کپک و باکتری های مخرب جلوگیری کرده و به حفظ و ذخیره تره بار درون ترشی کمک می کنند. جالب است بدانید که این فرآیند هیچ تاثیر مخربی بر بدن انسان ندارد و تنها موجب تخمیر مواد غذایی و طولانی شدن طول عمر آن ها می شود.

ارکان اصلی یک ترشی خوش عطر و طعم

ترشی

مایع ترشی

یکی از اصلی ترین ارکان ترشی، مایع آن است که می تواند ترکیبی از آب، سرکه و ادویه جات گوناگون باشد. برای تهیه ترشی، می توان انواع سرکه همانند سرکه سفید، قرمز، برنج، سیب و غوره را به کار برد. هر یک از این سرکه ها طعم و رنگ خاصی دارند و باید در هنگام انتخاب آنها، به این نکته توجه نمود.

ادویه ترشی

یکی از راز و رمزهای تهیه یک ترشی خوش طعم، استفاده از ادویه جات مختلف است. ادویه ترشی، به مخلوط ادویه هایی گفته می شود که مسئولیت طعم دهی به ترشی و از بین بردن بوی نامطلوب آن را برعهده دارند. ادویه ترشی عموما شامل شوید، نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخون، ریحان، میخک، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زنجبیل، سیاه دانه، زیره، برگ مو، برگ آلبالو و غیره است. این ادویه جات اغلی ادویه هایی با طبع گرم هستند که علاوه بر خوش عطر و طعم نمودن ترشی، طبع سرد سرکه و تره بار موجود در ترشی را نیز تعدیل می سازند. بنابراین از ایجاد مشکلات و ناراحتی برای دستگاه گوارش نیز جلوگیری می کنند.

استفاده از ادویه ترشی آماده، موجب می شود تا مجبور نباشید برای هر بار تهیه ترشی، ترکیبات و نسبت میزان خاصی از انواع ادویه ها را به خاطر بسپارید و آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید. به این ترتیب فرآیند ترشی بار گذاشتن برای شما بسیار ساده تر خواهد بود. خیلی ساده تر به بار گذاشتن ترشی بپردازید.

تا اینجا به طور کلی با اهمیت تهیه ترشی و ارکان آن آشنا شدیم، در ادامه طرز تهیه ترشی را بررسی می کنیم.

طرز تهیه ترشی

مواد لازم برای تهیه ترشی

گل کلم 2 کیلوگرم
برگ کلم 1 کیلوگرم
هویج نیم کیلوگرم
سیب ترشی نیم کیلوگرم
ساقه کرفس نیم کیلوگرم
پیاز ریز نیم کیلوگرم
لوبیا سبز نیم کیلوگرم
موسیر 100 گرم
بادمجان 1 کیلوگرم
ادویه ترشی به ازای هر 2 کیلوگرم مواد ترشی، 15 گرم
نمک 2 الی 3 قاشق غذاخوری
سرکه به میزان لازم برای پر کردن ظرف

دستور تهیه ترشی

1. آماده سازی سبزیجات و صیفی جات ترشی

ته گل کلم ها را جدا کرده، آن ها را در ابعاد دلخواه خرد کنید و درون ظرفی حاوی آب بریزید تا تمیز شود. سپس آن را در آبکش بریزید تا آب موجود در آن خارج شود. برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را همراه با برگ کلم بشویید، آب اضافی آن ها را بگیرید و برای مدت چند ساعت روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند و آبی در میان آن ها نمانده باشد. در ادامه نیز آن ها را به صورت یکدست خرد کنید. هویج ها را پوست بگیرید و آن ها را همراه با سیب ترشی، ساقه کرفس، پیازهای پوست گرفته، لوبیا سبز، بادمجان و موسیر پوست گرفته بشویید. در ادامه تمامی آن مواد را نیز در ابعاد دلخواه خرد کنید و کنار بگذارید.

2. مخلوط کردن مواد ترشی

تمامی مواد را درون یک تشت بزرگ با هم مخلوط کنید و نمک را همراه با ادویه ترشی به میزان لازم به آن ها بیفزایید. حالا تمامی مواد ترشی را به خوبی بهم بزنید تا تمامی سبزیجات، مواد خرد شده و ادویه ها، به خورد یکدیگر بروند.

3. بار گذاشتن ترشی

در نهایت مواد ترشی را درون شیشه خشک و تمیز بریزید. شما می توانید لا به لای این مواد، فلفل سبز و بادمجان پخته شده نیز قرار دهید، این امر کاملا سلیقه ای است. در پایان سرکه را روی مواد بریزید، درب شیشه را کاملا محکم ببندید و آن را در یخچال نگهداری کنید.

پس از گذشت چند روز ترشی مخلوط شما آماده است. آن را همراه با غذاهای مختلف ایرانی، بر سر سفره قرار دهید و از آن لذت ببرید. نوش جان!

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *