آموزش آشپزی, سلامت

بررسی مهم ترین خواص ادویه زعتر و کاربردهای آن

بررسی خواص ادویه زعتر و کاربردهای آن

خواص ادویه زعتر و کاربردهای آن

زعتر، ادویه ای بسیار خوش عطر و طعم است که در کشورهای خاورمیانه از جمله عراق، لبنان، مراکش، سوریه، و … از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. این ادویه، عطر و طعم گیاهی با حس گرم و عمیق دارد و برای تقویت عطر و طعم انواع سبزیجات و گوشت کاربرد دارد. زعتر، به عنوان نوعی ادویه ترکیبی، می تواند در هنگام سرو بر روی غذاها پاشیده شده و عطر و طعمی خاص و دل انگیز به آنها بیفزاید.

با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا به بررسی خصوصیات و ویژگی های ادویه زعتر بپردازیم.

ادویه زعتر

ماهیت ادویه زعتر به بخش شرقی منطقه مدیترانه و گیاهی به نام زعتر در مصر باستان باز می گردد. لفظ زعتر، به معنای آویشن است اما ادویه زعتر، علاوه بر آویشن، دارای ترکیبات دیگری از جمله آویشن، سماق، کنجد، تخم گشنیز، پودر گردو، آرد نخودچی، زیره، مرزنجوش، سماق، رازیانه و … نیز می باشد. ترکیب این مواد، به تولید ادویه ای خوش عطر و طعم می انجامد که دارای طبع گرم بوده و به تعدیل طبع سرد انواع موادغذایی و کاهش خطر بیماری زایی ناشی از این سرما کمک می کند.

مزایای مصرف ادویه زعتر

ادویه زعتر، سرشار از ترکیبات آلی، مواد معدنی، فلانوئیدها و مواد مغذی مانند اسید گالیک، تیمول، کوئرستین و کارواکرول است که برای سلامتی بسیار مفیدند. برخی از خواص ادویه زعتر عبارتند از:

کمک به درمان بیماری های مزمن

کوئرستین، یکی از ترکیبات موجود در ساختار ادویه زعتر است که به از بین بردن رادیکال های آزاد کمک کرده و احتمال بروز و گسترش سلول های سرطانی در بدن را کاهش می دهد. به همین دلیل نیز مصرف این ادویه به حفاظت از بدن در برابر بروز بیماری های مزمن و انواع سرطان کمک می کند.

خرید ادویه زعتر-صنایع غذایی انعکاس

بهبود عملکرد سیستم تنفسی

زعتر را می توان به صورت چای، دم کرده و از خاصیت خلط آوری و پاکسازی مجاری تنفسی آن استفاده کرد. آویشن موجود در این ادویه، مجاری تنفسی را از آلودگی هایی که موجب بالا رفتن مخاط و بلغم می شوند، پاک می کند. از سوی دیگر نیز مصرف این ادویه به دلیل داشتن خاصیت تقویت کنندگی سیستم ایمنی، به جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله سرماخوردگی کمک می کند.

بهبود التهاب

شما می توانید ادویه زعتر را روی مناطق ملتهب از جمله مفاصل دردناک یا گزیدگی ها قرار دهید و به کاهش التهاب موجود در آن ناحیه کمک کنید. مصرف این ادویه در انواع غذاها و خوراک ها نیز به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، به درمان بیماری هایی همچون نقرس، آرتروز، مشکلات معده و مجاری تنفسی کمک می کند.

تأمین انرژی بدن

ادویه زعتر سرشار از فلاونوئیدها و پلی فنول هاست که متابولیسم و عملکرد کلی بدن را تقویت می کنند. علاوه بر این، وجود منیزیم کافی در این ادویه، به داشتن خوابی آرام کمک می کند.

تقویت روحیه

مطالعات حاکی از آن است که مصرف ادویه زعتر به بهبود خلق و خو و کاهش افسردگی کمک می کند. زیرا پونه کوهی و آویشن به عنوان ترکیبات اصلی این ادویه، در ساختار خود دارای ماده ای به نام فنول هستند که بر هورمون های تنظیم کننده خلق و خو تاثیر داشته و بهبود آن را موجب می شوند.

سلامت استخوان

ادویه زعتر حاوی مقدار زیادی مس، کلسیم، منیزیم و آهن بوده و مصرف منظم آن خطر پوکی استخوان و شرایط تخریب استخوان را به شدت کاهش می دهد.

کمک به گردش خون بهتر

آهن موجود در ادویه زعتر، به گردش خون و رسیدن اکسیژن کافی به سلول های بدن کمک می کند. زیرا وجود آهن برای تشکیل هموگلوبین (ماده ای که سلول های قرمز خون را به سراسر بدن و اعضای بدن منتقل می کند) ضروری است.

تقویت سیستم ایمنی

ادویه زعتر دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد عفونی کنندگی است که می تواند به پاکسازی داخلی و خارجی پوست، روده، سیستم عصبی و تنفسی کمک کند.

سلامت پوست

خواص ضد التهابی ادویه زعتر به کاهش التهاب و بهبود انواع زخم، لک و جای جوش کمک می کند. به این ترتیب از پیری پوست جلوگیری کرده و پوستی شاداب و درخشان را برای شما فراهم می آورد.

تا اینجا با خواص و ویژگی های ادویه زعتر آشنا شدیم. در ادامه، برخی از انواع کاربردهای این ادویه را معرفی خواهیم کرد.

بهترین ادویه ها را از انعکاس بخواهید! برای کسب اطلاع بیشتر از محصولات ما کافیست روی لینک خرید ادویه بزنید.

کاربردهای ادویه زعتر

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، ادویه زعتر را می توان برای خوش عطر و طعم شدن انواع غذاها و خوراک ها به کار برده و آن را در زمان طبخ یا سرو غذاها به کار برد. به عنوان مثال، می توان این ادویه را بر روی انواع پنیرهای صبحانه پاشید و از خواص بی نظیر آن مانند افزایش سطح انرژی بدن در ابتدای روز بهره مند شد. یا می توان این ادویه را با کمی گردوی له شده و روغن زیتون ترکیب کرده و در کنار غذاهای گوشتی مصرف کنید.

دستور پخت نان زعتر

یکی دیگر از روش های مصرف این ادویه، تهیه نان زعتر است که در ادامه دستور پخت نان زعتر را معرفی می کنیم:

یک دوم پیمانه شیر ولرم را با 20 گرم کره و یک تخم مرغ مخلوط کنید، به آن دو قاشق چای خوری شکر و یک قاشق چای خوری مایه خمیر اضافه کنید. در ادامه، آرد را کم کم به مخلوط مواد خود اضافه کرده و مخلوط کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که خمیر شما نرم و لطیف بوده و به دست نچسبد. حالا، خمیر را 5 دقیقه ورز می دهیم، روی آن را می کشیم و اجازه می دهیم تا برای مدت 90 دقیقه استراحت کند. یک هشتم پیمانه روغن زیتون را با سه الی چهار قاشق چای خوری ادویه زعتر مخلوط کنید. شما می توانید مقداری گردو له شده نیز به این ترکیب اضافه کنید. پس از اتمام زمان استراحت خمیر، سطح کار را چرب و آردپاشی می کنیم. خمیر را روی سطح کار پهن کرده، ترکیب روغن زیتون و زعتر را روی آن می ریزیم. خمیر را رول کرده، برش می زنیم و با کمی فاصله روی کاغذ روغنی درون سینی فر قرار می دهیم. در نهایت نان را در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه می پزیم تا روی آنها طلایی شود.

دستور تهیه کامل نان زعتر را می توانید در ویدئو زیر مشاهده کنید.

دیگر کاربردهای ادویه زعتر

برخی دیگر از کاربردهای جالب ادویه زعتر عبارتند از:

پاکسازی داخلی بدن و کاهش انگل های داخلی

کمک به هضم غذا

پیشگیری از بروز واکنش های آلرژیک بدن

درمان سرفه سیاه، مشکلات معده، گلودرد و آب مروارید با مصرف مخلوط ادویه زعتر و عسل

درمان بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما

درمان محل گزش حشرات

درمان ورم ملتحمه، چشم صورتی و مشکلات ناخن

موارد منع مصرف

ادویه زعتر، علی رغم تمام خصوصیات و ویژگی های مثبتی که دارد، باید به دقت و به میزان مناسبی مصرف شود تا عوارض جانبی نداشته باشد. توجه کنید که افراد مبتلا به انواع آلرژی نیز نباید از این ادویه استفاده کنند.

در این مطلب، به معرفی خصوصیات و ویژگی های مختلف ادویه زعتر پرداختیم. در ادامه، ویدئویی حاوی خصوصیات این ادویه و روش های تهیه نان زعتر برای شما عزیزان تهیه شده است. امیدواریم از تماشای آن لذت ببرید. اگر بدنبال تهیه ادویه زعتر هستید کافیست روی لینک خرید ادویه زعتر بزنید.

 

برای امتیاز به این مطلب کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 2.8]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *